top of page

Hout

Ramen en deuren

Ongeacht dat hout meer onderhoud met zich meebrengt, biedt dit product toch ook vele voordelen:

  • Natuurlijke aspect

  • Warme uitstraling

  • Zeer flexibel (alle vormen mogelijk)

  • Krassen wegwerken mogelijk

  • Nieuwe verflaag = nieuwe kleur

  • Goede isolatiewaarde

Onze houten profielen worden op maat gemaakt. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende offerte of neem contact met ons op.

Hout soorten

Er zijn verschillende houtsoorten op de markt. Op basis van onze selectiecriteria (duurzaamheidsklasse, prijs, esthetiek, onderhoud, ...) kiezen wij voor:

Padoek

Deze tropische hardhout houtsoort is vooral te vinden in West-Afrika. Duurzaamheidsklasse II (1). Typische kleurmerken is vaalroodbruin. Zeer duurzaam tegen termieten, schimmels e.d.

Afzelia/Doussié

Deze houtsoort vindt zijn oorsprong in midden Afrika en heeft een duurzaamheidsklasse I (1). Het krimpt zeer weinig. Het uitzicht is lichtstoker tot bruinrood met een matige nerf waar weinig tekening in voorkomt. De dimensionele stabiliteit (2) is zeer stabiel.

Franse eik

Deze houtsoort wordt vooral gebruikt bij rustieke (historische) gebouwen en is geel tot bleek geelbruin en heeft een duurzaamheidsklasse II (1). De dimensionele stabiliteit (2) is minder stabiel.

Ceder

Ceder vindt zijn oorsprong in de VS en is een lichtroze tot bruin naaldhoutsoort en heeft een duurzaam-heidsklasse II (1). De dimensionele stabiliteit (2) is stabiel.

Afromosia

Afromosia is een zeer harde, goudbruine houtsoort en is afkomstig uit het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. Het kernhout is zeer hard en van duurzaam-heidsklasse I (1). De dimensionele stabiliteit (2) is zeer stabiel.

  1. Heeft betrekking tot de gebruiksduur van kernhouten palen in de grond gestoken.

  2. Heeft betrekking op de werking van hout bij schommelingen van de relatieve luchtvochtigheid tussen 60% en 90%

Onderhoud

Onderhoud van hout is zeer belangrijk. Gebruik dan ook enkel professionele producten.

Onze houten profielen worden vooraf behandeld om ze te beschermen tegen schimmel, insekten, enz.

bottom of page